T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANGAZİ - Sultangazi Halk Eğitimi Merkezi

Haberler

Nis

Bizim umut ve güven kaynağımız olan siz çocukların ve Aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun, gözlerinizden öpüyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyoruz. Sizlerin aracılığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz.  

Nis

23 Nisan Bayramı dolayısıyla okullarımızda atölye çalışmalarımızla miniklerin mutluluğu ile mutlu olduk.

Nis

Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Sayın Aziz Akdoğan, Sanko Sanayi Sitesine ziyaret gerçekleştirdi.

Nis

Herkes için 7'den 77'ye uygun kursumuz vardır. Bekliyoruz...

Nis

Kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade etmektedir. Bu bağlamda sadece bireyin adı, soyadı, doğum tarihi ve doğum yeri gibi onun kesin teşhisini sağlayan bilgiler değil, aynı zamanda kişinin fiziki, ailevi, ekonomik, sosyal ve sair özelliklerine ilişkin bilgiler de kişisel veridir. Bir kişinin belirli veya belirlenebilir olması, mevcut verilerin herhangi bir şekilde bir gerçek kişiyle ilişkilendirilmesi suretiyle, o kişinin tanımlanabilir hale getirilmesini ifade eder. Yani verilerin; kişinin fiziksel, ekonomik, kültürel, sosyal veya psikolojik kimliğini ifade eden somut bir içerik taşıması veya kimlik, vergi, sigorta numarası gibi herhangi bir kayıtla ilişkilendirilmesi sonucunda kişinin belirlenmesini sağlayan tüm halleri kapsar. İsim, telefon numarası, motorlu taşıt plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmiş, resim, görüntü ve ses kayıtları, parmak izleri, genetik bilgiler gibi veriler dolaylı da olsa kişiyi belirlenebilir kılabilme özellikleri nedeniyle kişisel verilerdir.

Nis

- Açık Öğretim Ortaokulu 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 3. dönem kayıt yenileme işlemleri  19 Nisan 2024 tarihinden, 13 Mayıs 2024 tarihi mesai bitiminde kadar yapılabilecektir.

 

- Kayıt yenileme işlemi için öğrenciler, 250 (iki yüz elli) TL sınav katılım ücretini MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı veya T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ'nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı hizmetleri üzerinden yatıracaktır.

 

- Açık Öğretim Ortaokulundaki öğrencilik durumu donuk ve tasdikname almış durumda olan tüm öğrenciler kayıt yenileme işlemini yaptırabilecektir.

 

-  Ücret muafiyeti kapsamında olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri için 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) ya da  halk eğitimi merkezi müdürlükleri ile iletişime geçerek; kayıt yenileme taleplerini iletmeleri, sistem üzerinde güncellenmesi gereken raporlarını sunmaları, Engelli Sınav Hizmetleri bilgilerini kontrol ederek kayıt yenileme işlemlerinin tamamlandığını teyit etmeleri gerekmektedir.

 

  

Sınav Merkezi İşlemleri: 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. dönem sınavları için sınav merkezi güncelleme işlemleri 19 Nisan 2024- 20 Mayıs 2024 tarihleri arasında Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapılabilecektir. Kayıt yenileme işlemlerinin sona ermesinin ardından yapılan sınav merkezi belirleme ve güncelleme işlemleri dikkate alınmayacaktır. 

 

e-Sınav Randevu İşlemleri: Açık Öğretim Ortaokulu 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. dönem sınavlarında e-Sınava katılacak öğrencilerin randevu alma işlemleri 6 Mayıs 2024-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

Sınav Tarihleri: Açık Öğretim Ortaokulu 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. dönem sınavları e-Sınavı, 1-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Açık Öğretim Ortaokulunda kayıtlı [yurt dışında (KKTC hariç) bulunan öğrenciler, engelli öğrenciler ile tutuklu ve hükümlü öğrenciler hariç] öğrencilerin sınavı basılı evrak yöntemi ile 20 Temmuz 2024 tarihinde iki oturum halinde yapılacaktır.

 

ÖNEMLİ NOT:

Öğrencilerin 2023-2024 3. dönem sınavına katılabilmeleri için Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sistemindeki iletişim bilgilerinin ve sınava gireceği sınav merkezinin güncel olması gerekmektedir.

Öğrencilerin, bu bilgilerini halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvurarak veya 444 0 632 MEBİM aracılığı ile güncellemesi gerekmektedir.

 

Öğrencilerimiz 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. dönem sınavlarına fotoğraflı sınav giriş belgesi ile girebileceklerdir. Giriş belgesinde fotoğrafı bulunmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Bu nedenle öğrencilerimiz Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sisteminde fotoğraflarını kontrol etmeleri gerekmektedir. Sistemde fotoğrafı bulunmayan veya kendi fotoğrafı yerine başka bir görüntü yüklenmiş olanlar halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvuru yaparak güncel fotoğraflarını yükletmeleri gerekmektedir.  

Nis

- Açık Öğretim  Lisesi 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. dönem kayıt yenileme işlemleri  19 Nisan 2024 tarihinden, 13 Mayıs 2024 tarihi mesai bitiminde kadar yapılabilecektir.

- Kayıt yenileme işlemi için öğrenciler, 250 (iki yüz elli ) TL sınav katılım ücretini MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı veya T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ'nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı hizmetleri üzerinden yatıracaktır.

- Açık Öğretim Lisesinde ki öğrencilik durumu aktif, donuk ve silik durumda olan tüm öğrenciler kayıt yenileme işlemini yaptırabilecektir.

-  Ücret muafiyeti kapsamında olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri için 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) ya da  halk eğitimi merkezi müdürlükleri  ile iletişime geçerek; kayıt yenileme taleplerini iletmeleri, sistem üzerinde güncellenmesi gereken raporlarını sunmaları, Engelli Sınav Hizmetleri bilgilerini kontrol ederek kayıt yenileme işlemlerinin tamamlandığını teyit etmeleri gerekmektedir. 

Ders Seçimi İşlemleri:  2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. dönem sınavları için ders seçme işlemleri 19 Nisan 2024- 13 Mayıs 2024 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapılabilecektir. Kayıt yenileme işlemlerinin sona ermesinin ardından yapılan ders seçimi işlemleri dikkate alınmayacaktır. 

Sınav Merkezi İşlemleri: 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. dönem sınavları için sınav merkezi güncelleme işlemleri 19 Nisan 2024- 13 Mayıs 2024 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapılabilecektir. Kayıt yenileme işlemlerinin sona ermesinin ardından yapılan sınav merkezi belirleme ve güncelleme işlemleri dikkate alınmayacaktır.  

ÖNEMLİ NOT: 

Öğrencilerimiz 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. dönem sınavlarına fotoğraflı sınav giriş belgesi ile girebileceklerdir.

Giriş belgesinde fotoğrafı bulunmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

Bu nedenle öğrencilerimizin Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sisteminde fotoğraflarını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Sistemde fotoğrafı bulunmayan veya kendi fotoğrafı yerine başka bir görüntü yüklenmiş olan öğrencilerin halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvuru yaparak güncel fotoğraflarını yükletmeleri gerekmektedir.

ÖĞRENCİLERİN 2023-3 DÖNEM SINAVINA KATILABİLMELERİ İÇİN AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİNDEKİ İLETİŞİM BİLGİLERİNİN VE SINAVA GİRECEĞİ SINAV MERKEZİNİN GÜNCEL OLMASI GEREKMEKTEDİR. 

ÖĞRENCİLER BU BİLGİLERİNİ  KENDİ ŞİFRELERİ İLE AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ GİREREK VEYA 444 0 632 MEBİM ARACILIĞI İLE GÜNCELLEMESİ GEREKMEKTEDİR.

Nis

Cebeci ek hizmet binamızda İLK YARDIM kursumuz devam ediyor. Sizleri bekliyoruz.

Nis

Halk Eğitimi Merkezi Cebeci ek hizmet binamızda bulunan Bilişim Teknolojileri sınıfımızın bilişim altyapısını güçlendirdik ve internet ağımızı genişlettik.

Halk Eğitimi Merkezi olarak gelişen teknolojiyi takip ediyor, bilişime yönelik çalışmalara önem veriyoruz.

Nis

Okul aile birliği gelir gider tablomuz. Duyrulur...

Mrt

Liselere Geçiş Sistemi (LGS )Sınavına başvuracak Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin Merkezî Sınav başvurusu, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında alınacaktır.

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınava(LGS) katılmak isteyen Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim sistemi (aionet)  üzerinden başvuru yapabileceklerdir.

Başvuru kılavuzunun 2.maddesinin 2. Bendi kapsamındaki sınava başvuru şartını taşıyan Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri (Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve Açık Öğretim Ortaokulu 2023-2024 eğitim öğretim yılı 3. dönemi itibarıyla mezun veya mezun olabilecek durumda olmak) Halk eğitimi merkezi müdürlüklerine müracaat ederek, Açık Öğretim Ortaokulu bilgi yönetim sistemi (aionet) üzerinden başvuru yapabileceklerdir.

Mrt

01-29 Mart 2024 tarihleri arasında uygulanacak olan Açık Öğretim Ortaokulunda Kayıtlı (Yurt Dışında Bulunan Öğrenciler, Engelli Öğrenciler ile Tutuklu ve Hükümlü Öğrenciler Hariç) öğrencilerin, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem e-Sınavı, sınav salonlarına atanma işlemleri tamamlanmıştır.

            Öğrencilerimiz, sınav giriş belgelerini https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx adresindeki randevu ekranlarından giriş yaparak alabilirler. Halk eğitimi merkezleri ise bilgi kontrol ekranları/e-Sınav randevu işlemleri ekranından, öğrenci T.C. kimlik numarası ile e-Sınav giriş belgelerinin dökümünü alabileceklerdir.

  DİKKAT!

           Sınava girecek öğrencilerimiz, sınav giriş belgenizde yer alan, e-Sınav tarihi ile e- Sınav salon giriş yerine dikkat ediniz ve sınavla ilgili kuralları okumayı unutmayınız.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde halk dansları topluluğumuz izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Ekm

Usta Öğreticilik başvurusu işlem basamakları ekteki dosyada görsel ile anlatılmıştır. Bilgilerinize...

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin istiklal ve istikbal uğrundaki yüksek inanç ve kararlılığının destanıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yeryüzünde bir eşi bulunmayan bu destana adını yazdıran tüm kahramanları rahmet ve minnetle anıyoruz. Çanakkale geçilmez.